Elikkäs heips :) Tässä pieni (kopioitu TÄÄLTÄ) tietoisku Tomb Raidereista:

"
Eletään vuotta 1996. Pelit ovat täynnä muskelimiehiä tai piirroshahmoja, ei yhtäkään naissankaria. Core Designin Toby Gard, halusi tehdä tähän muutoksen. Tavoitteena oli saada naisversio Indiana Jonesista, älykäs, kaunis ja tappava. Toby Gard halusi päähenkilön olevan nopea, notkea ja elegantti, joten suunnitelma naissankarista lähti aluilleen.

Toby Gard esitti ideansa pomoilleen Core Designillä. Kaikista idea tuntui hassulta ja oudolta, mutta riski otettiin ja peli päätettiin tehdä. Toby Gard oli Laran pääsuunnittelija ja muut Core Designillä loivat itse pelin Ensin päähenkilön nimeksi ajateltiin Lauraa, mutta se kuulosti tylsältä ja olisi ehkä vaikeasti lausuttava amerikkalaisille. Sukunimeksi taas ajateltiin Cruisea, Cruzia tai jopa Bondia. Sukunimet eivät kuitenkaan sopineet elegantille toimintasankarille. Vihdoin he keksivät täydellisen nimen: Lara Croft.

Sitten lähdettiin suunnittelemaan naissankari Laran ulkonäköä. Ensi suunnitelmana oli, että Larasta tehtäisiin kovisnainen, joka olisi hieman raggarityylinen, pesislätsä päässä ja suuret aseet lanteilla. Ideasta, onneksi, luovuttiin. Lara oli aluksi blondi, mutta Toby Gard oli sitä mieltä, että toimintasankarimme on ehdottomasti oltava brunetti. Lara oli aluksi myös lyhythiuksinen, mutta suunnitteluvaiheessa keksittiin laittaa hänelle pitkä, liehuva letti.

Pelintekijät halusivat päähenkilölle naisellisen, seksikkään mutta toimivat seikkailuasun. Päädyttiin Laran tuttuun asuun, turkoosiin toppiin (uimapukuun) ja ruskeisiin mikroshortseihin. Itse peli haluttiin Indiana Jones tyyliseksi seikkailuksi. Peli kehitettiin kulkemaan muinaisissa ympäristöissä, Egyptissä, Perussa ja mystisellä Atlantiksen saarella. Peli oli myös ensimmäisiä kokonaan kolmiulotteisia tasohyppelypelejä.

Peli, Tomb Raider featuring Lara Croft julkaistiin vuonna 1996 ja se sai räjähtävän suosion. Ensimmäinen Tomb Raider nimettiin myös vuoden peliksi. Peli yhdisti seikkailun ja toiminnan joka vetosi täydellisesti seikkailunjanoiseen kohdeasiakaskuntaan. Ensimmäinen Tomb Raider onkin yhden sortin legenda pelimaailmassa.

Myös itse Lara Croft sai hurjan julkisen suosion. Lara oli pelilehtien ja jopa englantilaisten muotilehtien kannessa. Larasta tuli pelimaailman tunnetuin ikoni. Julkaistiin myös lisäosa ensimmäiselle Tomb Raider pelille. Peli sisälsi 4 kenttää ja on nimeltään Tomb Raider Gold: Unfinished Business, jossa Lara jatkaa matkaansa Egyptiin.

Vuonna 1997 sai huippusuosittu peli jatkoa. Marraskuussa ilmestyi Tomb Raider 2: Starring Lara Croft. Peliin oli tehty huimasti parannuksia. Laran seikkailut vietiin nyt ulos haudoista, mikä yllätti fanit iloisesti. Tapahtumapaikat siirtyvät Kiinaan ja Italiaan. Pelin suosio jatkoi kulkuaan. Tomb Raider 2 peli myi kahdessa kuukaudessa yli 2 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Myös tälle pelille ilmestyi lisäosa, Tomb Raider 2 Gold: the Golden Mask.

Vuonna 1998 maaliskuussa kahta ensimmäistä Tomb Raider peliä oli myyty yhteensä 6 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Lara Croft ja Tomb Raider olivat myös tähän mennessä olleet myös yli 80 erimaalaisen aikakauslehden kannessa. Myös Time Digital niminen lehti piti Laraa suuressa arvossa ja Lara olikin heidän joulunumeronsa kannessa joulupukki asussa.

Vuonna 1998 marraskuussa ilmestyi jälleen kolmas Tomb Raider, Tomb Raider 3: Adventures of Lara Croft. Peliä oli paranneltu taas paljon, Lara oli saanut hurjasti uusia liikkeitä, animaatioita oli paranneltu ja lisäksi Lara sai uusia asuja. Pelin tapahtumapaikkoina oli Intia, Tyynenmerensaaret, Nevada, Lontoo ja Antarktis. Tämä peli ei myöskään ollut nimensä mukaisesti ’Tomb Raider’ (haudanryöstäjä) vaan matkattiin ympäri maapalloa. Myös tälle pelille, ilmestyi lisäosa, Tomb Raider 3: The Lost Artifact. Kyseistä lisäosaa kehuttiin paljon ja jotkut jopa sanoivat, että lisäosa on parempi kuin itse Tomb Raider 3 peli.

1999 ilmestyi neljäs Tomb Raider sarjan peli. Pelin nimi on Tomb Raider 4 : The Last Revelation. Tämä peli on saanut huimasti parannuksia. Peli tehtiin täysin uudella grafiikkamoottorilla ja maisemat ovat hämmästyttävän yksityiskohtaisia. Tämä peli sijoittuu, alkuperäisen TR pelin fanien iloksi, täysin Egyptiin. Pelin loppu vain ei ollut mikään ilosanoma faneille. Lara Croft hautautui Horus jumalan temppeliin…

Laran oletettu kuolema ei kuitenkaan pysäyttänyt Tomb Raider pelien tuotantoa. Vuonna 2000 tehtiin maailman vanhin pelitemppu. Herätettiin kuollut henkiin, tavallaan. Chronicles oli kuitenkin niin lyhyt ja täynnä virheitä, että jotkut fanit kutsuivat sitä jopa Tomb Raider 4 Goldiksi. Tomb Raider Chronicles pelissä seurataan Laran aikaisempia elämänvaiheita. Näemme Laran niin Tomb Raider 1 peliä edeltävässä ajassa, kuin muiden pelien välillekin sijoittuvissa seikkailuissa. Pelin lopussa, Laran mentori, Werner Von Croy löytää Horuksen haudan kaivauksilta Laran repun.. Ja Laran.

Tomb Raider pelien tuotannossa tuli tämän jälkeen katkos. Yleensä, Tomb Raider pelit tulivat vuoden välein, mutta seuraava peli jätti tulematta… 3 kertaa. Tomb Raider 6, The Angel of Darkness, oli yksi pelimaailman viivästyneimpiä pelejä. Pelin julkaisuajankohtaa siirrettiin jatkuvasti ja fanit alkoivat ärsyyntyä. Tämä johti siihen, että peliä ei hienosäädetty ihan loppuun saakka. Uusi, tummempisävyinen Tomb Raider oli syntynyt. Ja piti sisällään enemmän virheitä kuin muut pelit. Peli kuitenkin oli muuten erittäin hyvin toteutettu. Grafiikkamoottori ja itse Lara oli muuttunut hirveästi. Pikselimääriä oli nostettu huimasti ja maisemat olivat henkeäsalpaavan kauniita ja hyvin tehtyjä. Kyseinen peli sai huonot arvostelut, suurimmaksi osaksi sen takia, että peli oli viivästynyt niin kauan ja oli ilmestymisen jälkeen vielä keskeneräisen oloinen.

Tämä johti siihen, että Eidos Interactive, TR pelien tuottaja, veti Tomb Raider projektin pois sen luojalta, Core Designiltä. Uusinta Tomb Raider peliä työstää nyt amerikkalainen Chrystal Dynamics. Tomb Raider Legend sai päivänvalon huhtikuussa 2006. CD on onnistunut pelissään ja Eidos pelintekijän vaihdoksessa. Peli nimittäin on myynyt kolmessa kuukaudessa lähes 3 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Crystal Dynamics on julkaissut myös remaken ensimmäisestä Tomb Raider -pelistä. Kyseessä on juhlajulkaisu Tomb Raider : Anniversary, joka on siis kunnianosoitus Tomb Raiderin 10-vuotiselle taipaleelle.

Seuraavaksi on vuorossa Crystal Dynamicsin uusin installaatio, Tomb Raider 8 : Underworld, joka on ensimmäinen Next Generation tekniikan Tomb Raider -peli. Nähtäväksi jää, kuinka Crystal Dynamics onnistuu pelissä ja saako Tomb Raider tämän pelin jälkeen jatkoa.
"


-----
Elikkäs siinä se histuuria c074.gif
Tälläistä peli-sarjaa pelaan ja rakastan aivan hulluna 0003.gif ...jaap, tästä tulen vielä höpisemään täällä, siksi tämä historian kerronta juttu 0003.gif Mutta vielä pari videota kyytipojaksi:

----

St. Francis Folly PT01:


St. Francis Folly PT02: